måndag 11 juli 2011

OK då...

NU är det fan dags att jag börjar producera lite inlägg.

Senaste dagarna har jag och ett gäng andra ämbetsmän på ÖG "roat" oss med att röja lite på husets övre regioner, läs vinden. Alla som någon gång haft det tveksamma nöjet att besöka den delen av nationshuset vet att det ser ut som skit där uppe. Detta beror på att stället var fyllt med just skit. Tills i går eftermiddag vill säga.

Konceptet på ÖG för hantering av diverse inventarier man inte längre använder, som är trasiga, eller som man av någon annan orsak inte vill ha någon annan stans förkortas LDPV(SL), Lägg Det På Vinden (Så Länge). "Så Länge" innebär uppenbarligen: Tills nästa gäng vindsröjare hittar det. "Kan vara bra att ha" är också något som genomsyrar verksamheten. Visst, vissa saker KAN vara bra att ha. Problemet är bara det att eftersom det varit så rörigt där uppe så finns det oftast en uppsättning av just den prylen man tycker "kan vara bra att ha", eller 2, eller 3.

Ett exempel är den mängd låskistor till dörrar. Vad jag vet så har alla dörrar på ÖG fungerande handtag/lås (utom en). Det saknas inte heller några dörrar där det borde finnas dörrar (sen i onsdags).  Varför hittar jag då ca 20 låskistor, handtag  mm på minst 5 olika ställen?

Ett annat intressant fenomen är bord, främst trasiga sådana. Varför sparar man dem? Ok, vissa var bara lite trasiga, någon kanske tänkte att "vi ställer undan dem så kan vi laga dem sen". Om nu det var tanken så kanske man bör tejpa på en lapp där det står vad som är trasigt, och när det ställdes dit. Inte som nu, ställa skiten på den kvadratmeter som råkar vara ledig just då och i bästa fall skriva "BROKEN" med spritpenna på baksidan (som står in mot väggen). Just det bordet var iofs inget problem att identifiera felet på. Det gick nämligen att  vika ihop och då inte på det sätt som fällbord normalt skall gå att vika.

Nu är dock vinden relativt välstädad, eller rättare sagt allt ovan nämnda skit befinner sig numera i en container. Med lite god vilja så kan man nog rensa bort några kubik skrot till. men då behöver  vi en ny container ;)

I övrigt har jag varit sysselsatt med att sjösätta mitt lilla projekt fyllekäk.nu. Det börjar närma sig nån form av beta-release på den så även där har det varit frågan om att städa. Dock är det enklare att städa bort kod än att städa bort X decenniers skit från en nationsvind. Kod behöver man bara markera och trycka på delete för att få bort. Man slipper omänsklig värme, damm och att bära saker i trappor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar