söndag 25 januari 2009

Media ogillar hemvärnet?

Ja det finns ju ingen annan förklaring på att man vid upprepade tillfällen envisats med att upplysa läsarna om att gärningsmannen minsann var hemvärnsman. Media måste ha ett horn i sidan till Försvarsmakten i allmänhet och hemvärnet i synnerhet.

Senaste bidragen:
Tungt beväpnad hemvärnsman greps
Ok, han hade vapen hemma och polisen visste inte om han hade sitt hemvärnsvapen hemma eller inlåst. Men kräver verkligen nyheten att man påtalar att han är/var hemvärnsman? Det framgår ju klart att han hade ett större antal vapen (=fler än 2) detta betyder att han hade civila vapen, tex jaktvapen. Det är Nästan så man börjar fundera på hur många liknande händelser där gärningsmannen inte är hemvärnsman, utan bara jägare som inte får plats i tidningarna.

Hemvärnsman gripen för mordbrand
Exakt vad har detta med gärningsmannens hemvärnskontrakt att göra?. Just det, inget.

Hur många jägare eller sportskyttar grips årligen utan att detta basuneras ut med "Jägare gripen för mordbrand", nä då omnämns de som "42-åringen". Jägare är ett större hot rent vapenmässigt än hemvärnsmän. Jägare har oftast runt 2-3 vapen, ibland fler, kompletta och färdiga att användas stående i ett vapenskåp hemma tillsammans med ammunition. Hemvärnsmän har aldrig enligt uppgift numera sina vapen centralt förvarade, alternativt hemma, isärplockade samt låsta med patronlägeslås där nyckeln förvaras centralt, dvs de kan inte använda sitt vapen. De har inte heller någon ammunition ( såvida de inte smugglat/stulit hem en ask för att skjuta in sin studsare inför bockjakten.)

2 kommentarer:

  1. Tja, i sverige är vi emot försvaret. Det behövs inte, eftersom ingen kommer vilja attackera lilla Sverige, och gör någon det, så kommer ändå världspolisen USA vara här och rädda oss inom några minuter. Det är iaf vad vår vänstervridna media tror (paradoxalt - jag vet, vänstern - och media - är ju emot USA.. fast inte när det gäller vårt försvar).

    Därför utmålas alltid hemvärnet (vårat nya försvar) negativt. Eftersom alla i hemvärnet är skjutgalna män med små pittar (som NRA i usa), så är ju allt innom hemvärnet fel, därför måste man ju belysa hemvärnet som sådant också.

    det är det jag tror media har mot försvaret(hemvärnet)

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera