söndag 18 januari 2009

Jaha, man kanske skulle ta och uppdatera

Sen sist har det varit lite hektiskt med jul, nyår och samtidigt en release av en kunds webbsida (http://myhoodbaby.com/) sen passade ju även arkiv-digital att bjussa på fri tillgång till deras fotograferade kyrkoböcker, så det blev en hel del högintensiv släktforskning i mellandagarna.

Just nu sitter jag och väntar på svar från en betallösnings service i USA om varför deras tjänst havererar helt slumpmässigt när min kund testar att lägga en order, men aldrig när jag testar det.
Jag hatar "ibland-fel" särskilt om en annan parts halvhemliga system är inblandat eftersom det då är ett rent helvete att felsöka, man får bara en felkod, som kan betyda precis vad som helst


Släktforskning ja...
Jag fick ett infall häromåret att jag skulle börja släktforska
som tur var hade man inför en släktträff gjort en "grundutredning" utifrån min farfars farfar, Anders Wilhelm Max, så jag hade en bra grund att forska vidare på. Utöver det så har det visat sig att det finns flera personer som forskar på andra grenar av hans förfäder, vilket gjort att man kunnat verifiera en hel del samt fått en masa nya namn, datum och orter att forka vidare på.
Det jag hittat som ligger längst bak är en obekräftad uppgift på min farfars farfars morfars morfars farmors farfar (phiew) som skulle vara född nångång i mitten av 1500 talet
Hittils jag jag dock bara hittat en massa bönder och en o annan knekt, dåligt med kungligheter och adelsmän, men det var inget jag hade förväntat mig att hitta heller.

framtiden lär väl utvisa hur grundlig jag orkar vara, målet är iaf att försöka komma så långt bakåt som kyrkoböckerna tillåter samt göra lite grundforskning på diverse sidospår som någon annan kan ha nytta av senare.

Nä det får vara allt för den här gången, kaffet hägrar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar