torsdag 11 december 2008

Ipred!

Jahopp på nåt outgrundligt sätt lyckades IPRED bli genomröstat.
Grattis Sverige, vi sålde rättssäkerheten till högstbjudande.
Vadå rättssäkerhet? vadå högstbjudande? Nu kan ju artisterna få betalt för sina verk.

Ja vi säger väl så *klappar på huvudet*
Skall sanningen fram så tjänar inte artisterna ett dyft extra på detta
Undersökningar från länder där detta vansinne redan praktiseras visar att en ytterst liten del/ inget av "bötesbeloppen" hamnar hos artisten. Det man får betala för är skivbolagets/filmbolagets svindyra advokaters tid.

Glöm inte risken att UPPENBART oskyldiga får en "räkning" på löjliga belopp
bara en snabb koll på nätet så hittar man en handfull exempel på gamla människor som antingen saknar dator alternativt tror att fildelning har nånting med matlagning att göra, som har fått krav på sig.

Jag har dessutom för mig att kollektiv bestraffning mer eller mindre var förbjudet i Sverige. För det måste ju vara det vi pratar om när en person kan åka på att betala ca 1000 ggr vad filmen/skivan kostar i butik, dvs man får betala för dem de inte fick tag på med.
Hade man istället gått in i en butik och snattat skivan hade man möjligen fått böter på 1000:-

Eller är det enbart Skrämseltaktik? "haha ingen vågar ladda ner nu när de kan torska på jätteböter." Nä och ingen vågar ju köra för fort för att de riskerar att bli av med körkortet heller...

Nä sorry skivbranschen men det här är ett läge ni själv skapat
hade ni sett till så att folk kunde hitta all musik/film mm på EN eller ett fåtal sidor till ett RIMLIGT pris så kanske ni hade kunnat tjäna pengar på det.

Det var nästan 10 år sen det började dyka upp fildelningstjänster på nätet, tjänster där man kunde hitta allt oberoende av skivbolag, popularitet osv. Det är så den yngre generationen vill söka och handla sin media på. Man vill även själv kunna välja var när och hur man konsumerar musik och film.
Nu satt ni och trodde att folk fortfarande sitter framför vev-grammofonen och lyssnar, och verkar blivit överrumplade av att var o varannan människa äger en MP3-spelare.

Det går ju att ladda ner filmer och musik på nätet lagligt idag mot betalning. Det man möts av på dessa ställen är: outvecklade system, ingen som helst samordning, dåligt utbud, gamla filmer och löjliga priser.
Ett exempel. På OnOffs downloadtjänst har de övervägande gamla filmer, en av de nyare är "I am Legend". Den kostar 143:- vid nedladdning, samma film som DVD kostar 89:-(slut i lager just nu). Sen undrar ni varför ingen handlar lagliga downloads? I min värld borde en fil på ett par GB vara betydligt billigare att hantera logistikmässigt, följdaktligen skulle man kunna ta ut 90:- för den och ha en större marginal än vad man har för DVD utgåvan.


Att ni dessutom blåser iväg löjliga summor på att marknadsföra skitartister så, ni skall ha råd att marknadsföra nästa skitartist osv är inget som varken artister eller marknaden, ni vet vi som förväntas köpa era produkter, tjänar på. Handen på hjärtat, hur många av de "megastjärnor" som ni producerat senaste åren har fortfarande en aktiv karriär (dvs ni kan ge ut skivor som ni tjänar pengar på) ?

Hade det inte varit billigare att ge marknaden det marknaden EGENTLIGEN ville ha istället för att lägga miljonbelopp på att "lära" marknaden vad de gillar?

2 kommentarer:

  1. endast framtiden vet hur denna lag kommer brukas.

    SvaraRadera
  2. du har en söt hund

    www.veckomagasinet.se

    SvaraRadera